donderdag, 16. juli 2020 - 12:14 Update: 16-07-2020 12:29

Auto’s, motoren, quads en cash gevonden bij drugshandelonderzoek

quad-auto-cash
Foto: Politie/Flexteam district Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg
Zoetermeer

De politie heeft woensdag, in een grootschalig onderzoek naar drugshandel, beslag gelegd op vele luxe goederen zoals twee auto’s, vier motoren, een quad, een quad voor kinderen en dure merk schoenen en kleding. 'Ook werd er ongeveer 12.000,- euro cash en verdovende middelen aangetroffen in een woning. Er zijn drie verdachten aangehouden', zo laat de politie donderdag weten.

Flexteam

In maart 2020 begon het Flexteam van district Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg een onderzoek naar drugshandel in cocaïne. Mensen belden het nummer van een dealer en daarna werden de drugs afgeleverd op een ontmoetingsplaats. De twee hoofdverdachten, een 34-jarige man uit Leidschendam en een 22-jarige man uit Den Haag, zouden meerdere dealers aansturen die de drugs voor hen afleverden. Ook bleek uit onderzoek dat zij met onverklaarbaar vermogen luxe goederen aanschaften. 

Geld en luxe goederen aangetroffen tijdens doorzoeking

Op woensdag 15 juli rond 6:00 uur heeft de politie de verdachten aangehouden en twee woningen en een opslagloods doorzocht in Zoetermeer. Bij de doorzoeking troffen zij luxe goederen aan zoals twee auto’s, vier motoren, een quad, een quad voor kinderen en dure merk schoenen en kleding. Ook werd in een woning ongeveer 12.000,- euro cash en verdovende middelen gevonden. Een medebewoonster is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij witwassen. Deze verdachte is een 26-jarige vrouw uit Zoetermeer. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij deze drugshandel gaat verder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: