dinsdag, 21. juli 2020 - 17:00 Update: 21-07-2020 17:04

Politiemedewerker ontslagen voor drugsbezit en criminele contacten

Foto van kubus politie bureau | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Assen

Afgelopen week heeft de politie een voorgenomen besluit tot ontslag uitgereikt aan een medewerker van de eenheid Noord-Nederland. 'De man werd 1 juni jl. aangehouden op verdenking van onder meer het bezit van verdovende middelen en witwassen en werd daarom buiten functie gesteld en geschorst', zo meldt de politie dinsdag.

Onderzoek door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten

Integriteit is een kernwaarde van de politie. Van politiemedewerkers mag verwacht worden dat zij het goede voorbeeld geven. Als er signalen zijn dat een medewerker over de schreef gaat, wordt daarom altijd een onderzoek ingesteld. In dit geval werd op basis van het onderzoek door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten geconcludeerd dat het gedrag van de medewerker niet verenigbaar is met de kernwaarden van onze organisatie. 

Harddrugs

De ontslagen politiemedewerker wordt onder meer zwaar aangerekend dat hij harddrugs gebruikte, dan wel in bezit had. De verdovende middelen werden in zijn auto aangetroffen. Hem wordt verweten daarmee de politie in diskrediet te hebben gebracht. Ook bleek de man criminele contacten te hebben. 'Het ontslag is een disciplinaire straf. Het strafrechtelijk onderzoek naar de medewerker is nog niet afgerond', aldus de politie.

Categorie:
Blik op 112: