zaterdag, 29. augustus 2020 - 9:19 Update: 29-08-2020 13:16

Pand Slotermeerlaan meerdere keren beschoten

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Amsterdam op de Slotermeerlaan een bedrijfspand rond 4.20 uur beschoten. Dit meldt de politie zaterdag.

Zelfde pand

Het gaat om hetzelfde pand waar in de nacht van donderdag op vrijdag een explosief is afgegaan aan de voorzijde. In het pand is een kapperszaak gevestigd. 'Bij de beschieting zijn geen gewonden gevallen', zo meldt de politie zaterdag.

Politieonderzoek

Agenten die snel ter plaatse waren, constateerden dat het pand inderdaad onder vuur was genomen. Er bleek vijf keer op het pand geschoten te zijn. De technische recherche deed een tijd lang sporenonderzoek en in de buurt werd met een aantal getuigen gesproken. De getuigen verklaarden na het incident twee mannen op een motorscooter te hebben zien wegrijden in de richting van de Jan de Louterstraat.

Achtergrond

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding en achtergrond van de beschieting. Naast het spreken met meer getuigen en de eigenaar bekijkt het team ook of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is dat verband houdt met de beschieting. 

Explosie

Omwonenden hoorden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 4.15 uur een harde knal en belden de politie. Agenten waren snel ter plaatse, maar de twee daders waren er al vandoor in onbekende richting. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de locatie onderzocht en uiteindelijk vrijgegeven. Daarnaast startte de Forensische Opsporing (FO) een sporenonderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: