maandag, 12. oktober 2020 - 16:43 Update: 12-10-2020 16:50

Politie houdt Fransman met bijna 350 valse eurobiljetten aan

Foto van eurobiljetten
Driebergen/Hazeldonk

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de A16 net voor de Belgische grens, een 21-jarige inwoner uit Parijs aangehouden met 346 valse eurobiljetten. 'De ‘waarde’ van de biljetten bedroeg 12.800 euro', zo meldt de politie maandag.

Snelheid

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 01.45 uur op de A16 bij het knooppunt Galder een auto met een Frans kenteken naar het zuiden rijden. De snelheid van de auto lag duidelijk boven de op dat moment toegestane snelheid. Ter controle werd de auto bij Hazeldonk-West aan de kant gezet. 

Zak met bundels bankbiljetten onder stoel

Na de controle van de personalia werd met toestemming van de bestuurder ook in de auto gekeken. Daar troffen de agenten onder de stoel een zak met bundels bankbiljetten aan. Omdat de agenten na controle vermoedden dat het wel eens valse eurobiljetten konden zijn, werd een expert van de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld. Deze bevestigde dat alle 20- en 50-eurobiljetten vals waren.

Snelrecht

De bestuurder is daarop aangehouden voor het vervoer van vals geld. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Blijft de verdachte dan in hechtenis dan wordt de zaak waarschijnlijk via snelrecht afgehandeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: