woensdag, 14. oktober 2020 - 17:07 Update: 14-10-2020 17:15

Politie houdt verdachte zware mishandeling buschauffeur aan

Foto van camera op cel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Precies een week geleden werd de buschauffeur van lijn 21 in Amsterdam door een passagier zo hard geslagen, geschopt en gebeten dat hij bewusteloos raakte. Dit gebeurde nadat de buschauffeur de passagier had aangesproken op het niet dragen van een mondkapje. 'Afgelopen dinsdag kon de politie de verdachte van deze mishandeling aanhouden', zo meldt de politie woensdag.

38-jarige Amsterdammer

'De verdachte, een 38-jarige man uit Amsterdam, werd op dinsdag 13 oktober aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en later in verzekering gesteld', aldus de politie. Op dit moment deelt de politie geen verdere informatie over de verdachte. 

Chauffeur

Met de buschauffeur gaat het naar omstandigheden gelukkig beter, maar het incident heeft wel een enorme impact op hem gehad. Hij liep door de mishandeling een hersenschudding, gekneusde ribben, een gehavend gezicht en gebit op en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht voor behandeling aan het letsel. 

Geweld tegen werknemers publieke taak onacceptabel

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen vragen van iedereen in de samenleving aanpassingen. Geweld tegen werknemers met een publieke taak die de maatregelen proberen te handhaven is onacceptabel en nemen de politie en het Openbaar Ministerie dan ook zeer serieus.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: