maandag, 16. november 2020 - 20:22 Update: 16-11-2020 20:58

Politie pakt 16-jarige verdachte op na steekincident Groenhof in Amstelveen

celdeur-open-gevangenis
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amstelveen

Vorige week woensdag heeft de politie een 16-jarige verdachte aangehouden voor een steekincident dat op zaterdagavond 3 oktober 2020 in het winkelcentrum Groenhof in Amstelveen plaatshad. Dit meldt de politie maandag.

Lastig gevallen

'Kort voordat het slachtoffer die dag een supermarkt aan het Groenhof in Amstelveen wilde binnenlopen, werd hij lastig gevallen door een jongen die kennelijk uit was op ruzie. Zo werd onder meer de bril van het hoofd van het slachtoffer geslagen', aldus de politie. 

Bloedende snij- of steekwond

Eenmaal in de supermarkt constateerde het slachtoffer dat hij een bloedende snij- of steekwond aan zijn bovenlichaam had. Agenten van het politiebureau in Amstelveen kwamen ter plaatse en namen deze zaak in behandeling.

Camerabeelden

Door gebruik te maken van camerabeelden en getuigenverklaringen kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. Op last van een officier van justitie is de 16-jarige verdachte op woensdag 11 november 2020 aangehouden. De verdachte is vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en is voor twee weken gehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: