woensdag, 18. november 2020 - 15:42 Update: 18-11-2020 15:52

Meerdere aanhoudingen in onderzoek 'Happy Slapping'

cellen-deuren-gevang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie heeft in een onderzoek naar meerdere openlijke geweldplegingen, dan wel mishandelingen, dinsdag vijf minderjarige verdachten aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

Fenomeen 'Happy Slappin'

'Deze openlijke geweldplegingen hebben plaatsgevonden in de periode van 21 augustus 2020 tot 7 oktober 2020 in de omgeving van het Osdorpplein en de Tussen Meer in Amsterdam', aldus de politie. Opvallend aan deze openlijke geweldplegingen is dat willekeurige mensen, zonder enige aanleiding, werden geslagen. 

Van achteren benaderd

Deze slachtoffers werden veelal van achteren benaderd en eerst op het achterhoofd geslagen. Degenen die de klappen uitdeelden, vaak in groepsverband, vluchtten hierna. In de meeste gevallen maakten zij hierbij gebruik van een fiets.  Dit fenomeen - waarbij het geweldsincident wordt gefilmd- wordt eufemistisch ook wel "Happy Slapping" genoemd.

Oproep aangifte

Uit het lopende onderzoek is gebleken dat er los van de incidenten die bij de politie in onderzoek zijn er nog meerdere andere mishandelingen hebben plaatsgevonden. Van deze incidenten is geen aangifte gedaan. De politie roept daarom op om van deze mishandeling toch nog aangifte te doen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: