vrijdag, 27. november 2020 - 19:14

17.000 euro aangetroffen bij controle spookbewoning

vijftig euro biljetten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De politie heeft donderdag 26 november 2020 bij een spookburgeractie aan de Brouwersgracht twee mannen aangehouden. In de woning waarin zij verbleven, werd 12 kilogram wiet en 17.000 euro aangetroffen.

Agenten hebben zo’n twaalf adressen bezocht in de Jordaan. De meeste buurtbewoners reageerden positief op de aanwezigheid van controleurs.

Wietlucht

De woning aan de Brouwersgracht kwam in beeld na vele meldingen van overlast en de aanloop van verschillende mannen. Bij het aanbellen worden agenten geconfronteerd met een Engelssprekende man die aanvankelijk niet open wil doen. Omdat er een sterke wietlucht hangt en agenten o.a. wietzakken zien liggen in een kast wordt in overleg met de officier van justitie en de rechter-commissaris besloten een doorzoeking te verrichten in de woning. Tijdens de doorzoeking werden onder anderen zakken met in totaal zo’n 12 kilogram wiet, 17.000 euro in contanten en buitenlandse valuta aangetroffen. Twee in de woning aanwezige mannen, Britse staatsburger van respectievelijk 33 en 34 jaar oud, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De recherche gaat verder met het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: