donderdag, 10. december 2020 - 18:44 Update: 10-12-2020 20:17

Kind vindt in speeltuintje een doorgeladen vuurwapen

vuurwapen-speeltuin
Vlaardingen

Een leerling van een Vlaardingse basisschool vond donderdagmiddag tijdens het buitenspelen in de speeltuin een doorgeladen vuurwapen. Dit meldt de politie donderdag.

Gelukkig slim

'Hoe anders had dit kunnen aflopen… Donderdagmiddag tijdens de schoolpauze in de speeltuin aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen vond een leerling een vuurwapen. Gelukkig waren de leerling en de school zo slim om het wapen met rust te laten en gelijk de politie te waarschuwen', aldus de politie. 

Forensisch- en DNA-onderzoek

De agent die het wapen veilig heeft gesteld, concludeerde dat het om een geladen vuurwapen ging. De politie doet forensisch onderzoek naar het wapen. Door het te onderzoeken op eventueel DNA, vingerafdrukken en schiettoetsen ermee te doen, hoopt de politie te achterhalen of het wapen bij een misdrijf is gebruikt. Iedereen die informatie heeft die bij dit onderzoek zou kunnen helpen, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche van district Noord.

Beloningen

In de strijd tegen het vuurwapengeweld looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam sinds oktober 2019 beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee ‘verdient’ een tipgever maximaal 750 euro. Om de identiteit van de tipgever nog beter af te kunnen schermen, komen politie en OM nu met een speciaal 06 nummer: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: