zaterdag, 12. december 2020 - 17:09

Plofkraker aangehouden door arrestatieteam

Foto van leden arrestatieteam
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft vrijdagavond 11 december in Amsterdam op verzoek van FAST Duitsland een verdachte aangehouden. De 28-jarige Amsterdammer wordt verdacht van het plegen van een plofkraak op een bank in de Duitse plaats Gemering in de nacht van 17 op 18 oktober 2018. In de woning van de man zijn meerdere vuurwapens, munitie en een gestolen scooter aangetroffen en in beslag genomen.

Het Fugitve Active Search Team (FASTNL) startte op verzoek van de FAST Duitsland, onder het gezag van het Landelijk Parket, met een onderzoek naar de verblijfplaats. Dit leidde tot de aanhouding door het arrestatieteam van de man in een Amsterdamse woning.

De man wordt verdacht deel uit te maken van een plofkrakersbende die op heterdaad betrapt werd in Gemering (D). Ze probeerden te ontkomen door met hoge snelheid op politiewagens in te rijden.

Zijn mededaders konden worden aangehouden, waarbij de politie schoten heeft gelost. De verdachte wist echter te ontkomen en stond gesignaleerd. Zijn mededaders zijn in Duitsland veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot twaalf jaar.

In deze zaak is nauw samenwerkt met de Duitse autoriteiten en Eenheid Amsterdam. De man wordt overgeleverd aan de Duitse autoriteiten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: