zaterdag, 12. december 2020 - 19:42

Marechaussee vindt wapen en drugs tijdens controle

Medewerker Marechaussee
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond op Schiphol twee mannen van 29 en 30 jaar uit Amsterdam aangehouden voor drugs en vuurwapenbezit.

Een auto met daarin twee mannen werd gecontroleerd naar aanleiding van opvallend rijgedrag bij de Koetsierstraat op Schiphol. De 30-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek onder invloed de auto te besturen en is aangehouden.

Tijdens de doorzoeking van de auto troffen de marechaussees een hoeveelheid vermoedelijk vals geld en een hoeveelheid drugs in een rugzak van de bijrijder aan. 19.000 euro en een halve pond cocaïne zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Nadat de mannen waren weggebracht zagen de marechaussees nog een geladen revolver op straat liggen. Dit vuurwapen is in beslag genomen en onderzocht door de forensische recherche.

Tijdens een andere controle bij de vertrekhal werd gisteren ook bij een 24-jarige man uit Rotterdam een 40 centimeter groot kapmes aangetroffen. Het mes is in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal mee naar huis.

Naar aanleiding van de aanhoudingen voor de drugs en het vuurwapen zijn er vandaag in vier woningen huiszoekingen gedaan. Daarbij werd nog 2000 euro aan vals geld ontdekt en een opbergbox voor een vuurwapen.
 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: