donderdag, 17. december 2020 - 18:56 Update: 18-12-2020 16:07

Eerste vaccinatie op 8 januari tegen corona

Eerste vaccinatie op 8 januari 2021
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Als het coronavaccin van BioNTech/Pfizer komende week wordt goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap (EMA), wordt op vrijdag 8 januari 2021 in Nederland de eerste vaccinatie gezet.

Dat blijkt uit de planning van de GGD en het RIVM, waarover minister Hugo de Jonge (VWS) vandaag de Tweede Kamer heeft geïnformeerd.

Vanaf maandag 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. Uiterlijk maandag 11 januari zal de GGD op drie locaties in het land gaan vaccineren. Vanaf maandag 18 januari vindt het vaccineren plaats op 25 centrale locaties. Vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen die twee inentingen zit drie weken. Er wordt 7 dagen per week gevaccineerd, met ruime openingstijden.

Naar verwachting worden de eerste 500.000 doses van het vaccin van BioNTech/Pfizer nog dit jaar geleverd. De levering wordt verwacht kort na het besluit van de Europese Commissie over markttoelating. Op dit moment wordt het definitieve leveringsschema met de leverancier afgerond.

De komende weken zal de communicatie over het vaccin en het vaccinatieproces flink worden uitgebreid.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):