vrijdag, 18. december 2020 - 22:35 Update: 18-12-2020 22:41

Factoring als groeigeld steeds populairder onder ZZP’ers

factuur-btw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Van origine is factoring een product voor grote ondernemingen. Pakweg 15 jaar geleden werd factoring vrijwel alleen gebruikt door corporates of grote multinationals. Inmiddels is factoring als financieringsvorm gegroeid en is het te vinden in meerdere soorten en vormen. Factoring is nu ook beschikbaar voor zzp’ers en deze vorm van factoring wordt steeds populairder.

Factoring is flexibel

‘’Ik begrijp wel dat factoring het wint aan populariteit’’ aldus Dominique werkzaam bij Freelance Factoring. ‘’Factoring is een flexibele vorm van financiering. Voor ondernemers die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun bedrijf door te laten groeien biedt factoring een mooie oplossing. Door gebruik te maken van factoring worden facturen binnen 24 uur uitbetaald. Dit zorgt ervoor dat ondernemers direct weer kunnen investeren in hun onderneming. Dit bevordert de groei van onderneming gigantisch’’.

Meer voordelen van factoring

Factoring verzorgt dus een directe betaling van facturen, maar wat biedt factoring nog meer? Door gebruik te maken van factoring wordt ook het debiteurenbeheer uit handen genomen. Dit betekent dat je geen omkijken meer hebt naar de administratie rompslomp die bij een factuur komt kijken. Daarnaast worden de facturen die je indient verzekerd tegen het faillissementsrisico. 

Populariteit factoring voor zzp’ers

Een andere belangrijke reden waarom factoring steeds populairder wordt komt door de doelgroep van factoring voor zzp’ers. Voor zzp’ers kan het vinden van een financieringsvorm een uitdaging vormen. Traditionele financiers vragen op voorhand veel gegevens op. Denk aan jaarverslagen van een aantal jaren en bijvoorbeeld een minimale jaaromzet. Dit zijn gegevens die voor een zzp’er niet altijd even makkelijk te leveren zijn. 

Bij factoring is de belangrijkste voorwaarde de kredietwaardigheid van de klant. Hierdoor kan vrijwel iedere zzp’er met een kredietwaardige klant gebruik maken van factoring. Dit maakt factoring een aantrekkelijke vorm van alternatieve financiering.  

Categorie:
Provincie:
Tag(s):