vrijdag, 29. januari 2021 - 10:33 Update: 29-01-2021 16:56

Update verdachte goederen corona-teststraat Hilversum

Agent met afzetlint
Foto: Politie
Hilversum

Vrijdagochtend werd rond 09.50 uur, rondom de GGD teststraat op het Hilversumse Arenapark, een verdacht voorwerp aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Brandbare goederen'

Uit onderzoek blijkt dat het gaat om brandbare goederen, wat precies voor goederen wil de politie in belang van het onderzoek op dit moment niet zeggen. De politie wil graag weten wie de spullen daar heeft achter gelaten. Iedereen die voorafgaand aan de ontdekking iets verdachts heeft gezien, of mogelijk beelden heeft van de omgeving die ochtend, wordt gevraagd contact op te nemen.

Omgeving afgezet en EODD ingeschakeld

Om 09.50 uur ontdekte een getuige een verdacht voorwerp bij de GGD teststraat aan het Colosseum. De omgeving werd uit voorzorg afgezet en daarnaast werden enkele omliggende gebouwen ontruimd. Na onderzoek van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst opgeroepen om de situatie in te schatten. 

Brandbare goederen met daarop vastgemaakt vuurwerk

'Het bleek te gaan om brandbare goederen met daaraan vastgemaakt een stuk vuurwerk. Dit vuurwerk is elders gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De verwachting is dat het terrein in de loop van vrijdagmiddag weer kan worden vrijgegeven', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: