donderdag, 25. februari 2021 - 12:50 Update: 25-02-2021 15:52

Vondelpark gesloten vanwege te grote drukte en coronamaatregelen

Zij-ingang Vondelpark afgesloten
Foto: Bon
Foto van ingang Vondelpark | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft donderdagmiddag besloten het hele Vondelpark tijdelijk te sluiten vanwege de grote drukte. Eerder al werden de zij-ingangen van het Vondelpark gesloten.

Mooi voorjaarsweer

'Het is prachtig voorjaarsweer. En daar genieten we van. We willen naar buiten, en elkaar ontmoeten. Logisch. Maar het blijft belangrijk om geen drukke plekken op te zoeken, en afstand van elkaar te houden. In het Vondelpark moest afgelopen week worden ingegrepen bij een spontaan feest. Daarom nemen we, net als vorig jaar, als de situatie daarom vraagt maatregelen om grote drukte in het park te voorkomen', aldus de gemeente.

Zij-ingangen gesloten

In de weekenden, op feestdagen en tijdens schoolvakanties kunnen de zij-ingangen van het Vondelpark bij mooi weer worden afgesloten tussen 10.00 en 20.00 uur. Als er door de gemeente wordt geconstateerd dat het alsnog erg druk is, kan het zijn dat fietsers uit het park worden geweerd. Ook kan de toegang tot het park worden gedoseerd of tijdelijk de ingangen worden gesloten. Er kan bij drukte ook extra worden gehandhaafd op de coronamaatregelen. Het stadsdeel overlegt met de horecaondernemers in het park over hun verantwoordelijkheden en de regels.

Update 15.10 uur: Hele park gesloten

De gemeente Amsterdam heeft besloten het vodelparkt af te sluiten vanwege de grote drukte. Mensen kunnen nu alleen het park nog maar verlaten

Lees ook: Bezoekers Vondelpark bekogelen politie met flessen bij ontruiming

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: