zondag, 28. februari 2021 - 22:12 Update: 01-03-2021 12:42

Jongeman ernstig gewond bij schietincident Zwijndrecht

ambulance-handschoen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
zwijndrecht

Voor het schietincident aan de Burgemeester Jansenlaan waarbij zondagmiddag een 23-jarige man gewond geraakt, zijn twee Rotterdammers aangehouden. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud. Het slachtoffer is geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Het schietincident gebeurde rond 17.50 uur in Winkelboulevard Noord, vlak bij de ingang aan de Onrust. Na de melding waren agenten al snel ter plaatse om het betreffende deel van het winkelcentrum af te zetten voor sporenonderzoek en om met getuigen te spreken. Het slachtoffer was toen al door omstanders naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct is geopereerd. Hij maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Het onderzoek leidde naar een auto die rond 19.45 uur op de Noorderhagen in Rotterdam tot stilstand werd gedwongen. De twee inzittenden werden er door agenten uitgepraat en zijn aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid, hun rol wordt onderzocht. Bij het incident waren in totaal vijf a zes mannen betrokken. De recherche is nog op zoek naar andere verdachten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: