maandag, 1. maart 2021 - 19:14 Update: 01-03-2021 19:15

Acht jaar gevangenisstraf voor moordopdracht op echtgenote

advocaat in rechtbank
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

Een 37-jarige man uit Den Haag is door de rechtbank veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor een moordopdracht op zijn echtgenote. De man heeft geprobeerd verschillende personen via het Darkweb en chatgesprekken uit te lokken om zijn echtgenote, de moeder van zijn twee kinderen, om het leven te brengen. Hiermee heeft hij zich schuldig gemaakt aan meerdere pogingen tot uitlokking van moord.

Moordopdracht

De man is zeer zakelijk, kil en volhardend te werk gegaan. Hij heeft kennelijk op zeker willen spelen door meerdere potentiële opdrachtnemers te benaderen. Het is hem gelukt om eenmaal een concrete moordopdracht te geven waarbij hij gedetailleerde inlichtingen heeft verstrekt en geld heeft betaald. Ook had hij meer geld, waaronder bonussen als het snel zou gebeuren, in het vooruitzicht gesteld. De man zag een huurmoord op zijn vrouw als aangewezen weg vanwege een voor hem emotioneel beladen vechtscheiding. De rechtbank vindt net als de deskundigen de verdachte volledig toerekeningsvatbaar.

Schadevergoeding

Het slachtoffer heeft met haar kinderen moeten onderduiken. Aan haar is een schadevergoeding toegekend van ruim € 41.000.