zondag, 11. april 2021 - 11:56 Update: 11-04-2021 12:24

Politie beëindigt illegaal schuurfeest en houdt 40 feestgangers aan

kas-boom-donker-verlichting
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Naaldwijk

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Naaldwijk een illegaal feest in een schuur aan de Opstalweg beëindigd. 'Veertig feestgangers werden aangehouden. De politie maakt een bestuurlijke rapportage voor de gemeente. Dit kan leiden tot bestuurlijke maatregelen tegen de 62-jarige bewoner. Hij wordt binnenkort door de politie verhoord', zo meldt de politie zondag.

Harde muziek vanuit schuur

Surveillerende agenten hoorden rond middernacht harde muziek die vanuit een schuur kwam en namen poolshoogte. De agenten vermoedden dat daar een illegaal feest werd gehouden. Meerdere eenheden werden hierop opgeroepen en bij het zien van de politie werden de feestgangers gewaarschuwd door de bewoner. 'De feestgangers vluchtten hierna een tuinhuis in en sloten de deuren. De feestgangers reageerden niet op aanspreken van de politie en hielde de deuren op slot', aldus de politie.

Veertig feestgangers

Op last van de burgemeester werd het illegale feest beëindigd. De feestgangers gaven geen gehoor aan meerdere vorderingen om de deuren open te doen en waarschuwingen dat er aanhoudingen zouden worden verricht. De politie besloot de deuren open te breken en stuitte op veertig personen in de kleine ruimte. 

Grimmige sfeer

Omdat hierna de sfeer grimmig werd zijn meer agenten opgeroepen. De feestgangers waren kennelijk onder invloed van alcohol en enkelen namen stoelen in de hand en dreigden daarmee. Ook werden beledigingen geuit naar de agenten. De feestgangers werden hierna één voor één uit het tuinhuisje gehaald en aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. 

Gewond na val van 2,5 meter

Het ging om veertig personen van tussen de 19 en 29 jaar uit voornamelijk Naaldwijk e.o. Een van hen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Drie personen werden ook aangehouden voor belediging. Een van deze personen, een 25-jarige man uit ’s-Gravenzande, raakte gewond toen hij 2,5 meter naar beneden viel bij een verstoppoging. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Maatregelen tegen illegale feesten

Illegale feesten kunnen leiden tot verdere verspreiding van het coronavirus, met als gevolg: meer besmette personen en een nog grotere druk op de gezondheidszorg, waardoor de reguliere zorg noodgedwongen moet worden afgeschaald. We blijven langer in deze gedeeltelijke lock-down als de besmettingen niet dalen en de druk op ziekenhuizen niet afneemt. Gemeentelijke handhavers en de politie treden op bij illegale feesten. 

Meldingen illegale feesten met voorrang behandeld

Meldingen van illegale georganiseerde feesten worden met voorrang behandeld en zo snel mogelijk beëindigd. Waar mogelijk worden bovendien boetes opgelegd aan zowel de organisatoren, eigenaren van de betreffende locatie en ook de aanwezigen van een feest. Daarnaast wordt vaak een rapportage opgemaakt voor de gemeente, wat kan leiden tot bestuurlijke maatregelen - zoals een last onder dwangsom of bestuurlijke boete - richting de organisatoren of eigenaren van een pand waar een illegaal feest heeft plaatsgevonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: