donderdag, 6. mei 2021 - 11:10 Update: 06-05-2021 11:19

KLM Groep ziet omzet 1e kwartaal halveren

klm-boeing-donker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Schiphol/Amstelveen

In het eerste kwartaal van 2021 bedroeg de omzet van de KLM Groep €930 miljoen, een afname van 57 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2020. Het verlies kwam uit op €337 miljoen, vergeleken met een verlies van €275 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt KLM donderdag.

'Reisrestricties belemmeren herstel luchtvaart'

'Het herstel van de luchtvaart valt tegen door de reisrestricties in vele landen. Daarnaast hebben de specifieke Nederlandse testverplichtingen, die ook voor transferpassagiers op Schiphol gelden, een sterk negatief effect voor KLM. Door goede kostenbeheersing en zeer sterke vrachtvolumes, onder andere dankzij het vervoer van vaccins, is een deel van de negatieve impact op passage gematigd', zo meldt KLM President-directeur & CEO Pieter Elbers donderdag

Snelheid vaccinatie is essentieel

'Om reizen weer mogelijk te maken, is de snelheid van vaccinatie essentieel. Tot die tijd is het van belang gerichte en effectieve maatregelen te hebben. KLM ondersteunt de EU-oproep tot een voortvarende opening van de grenzen binnen Europa. Specifiek voor de Nederlandse markt, dringt KLM erop aan dat de inschatting van het risico op besmetting per land en regio wordt gedaan en de kleurcoderingen dus weer zoals voor de crisis worden gebruikt. Landen en regio’s met een lage besmettingsgraad kunnen zo op groen of geel worden gezet. Op die manier kunnen Nederlanders weer hun vakanties gaan boeken', stelt Elbers.

Perspectief en geloof in veerkracht'

'Er is perspectief en ik geloof sterk in de veerkracht van de luchtvaart en KLM. Ook na de crisis zal KLM een rol van betekenis blijven spelen in de Nederlandse economie en samenleving, als duurzame, klantgerichte en innovatieve luchtvaartmaatschappij', aldus Elbers. 

Categorie:
Provincie: