woensdag, 19. mei 2021 - 19:23 Update: 19-05-2021 19:29

Dief probeert gestolen spullen te retourneren

Foto  van rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Alphen aan den Rijn

Het klinkt als makkelijk geld verdienen: eerst iets stelen en dat vervolgens met een valse e-mail retourneren bij de klantenservice. Gelukkig hadden medewerkers van een supermarkt de 46-jarige man uit Alphen aan den Rijn door.

Bij vier winkels werd de man zonder geld weer weggestuurd. Bij één winkel lukte het wel om geld "terug" te krijgen, maar niet zonder daarbij eerst flink te dreigen.

Verdachte gaf op de zitting toe dat hij in sommige gevallen de lampen eerst had gestolen voordat hij ze weer inleverde. Maar in sommige gevallen bleef hij volhouden dat hij de lampen eerder had gekocht. De officier van justitie geloofde dat niet en vond dat er voldoende bewijs was in alle zaken. 

Vaker gedaan

Verdachte is een bekende winkeldief en had al een voorwaardelijke ISD-maatregel opgelegd gekregen, een maatregel voor stelselmatige daders. Volgens het OM is het nu tijd om dat ook daadwerkelijk op te leggen.

De officier van justitie eiste een ISD-maatregel voor de duur van 2 jaar, en daarnaast dat verdachte een eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand moet uitzitten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Categorie: