zaterdag, 3. juli 2021 - 18:54 Update: 04-07-2021 14:15

Twee doden bij ernstig ongeval met auto's te water in Noord-Holland

traumahelikopter-ANWB
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Middelie

Ter hoogte van het Noord-Hollandse Middelie zijn na een frontale botsing zaterdagmiddag twee auto's te water geraakt. 'Daarbij zijn twee personen om het leven gekomen', zo meldt de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zaterdag. 'Het gaat om de beide bestuurders, een 40-jarige man uit Hoorn en een 34–jarige vrouw uit Volendam', zo meldt de politie.

Bekneld

Het ongeval gebeurde even voor 16.20 uur op de provinciale weg N247. Beiden voertuigen kwamen deels in het water terecht. Een aantal inzittenden raakte bekneld door de aanrijding. Hulpdiensten, waaronder de traumaheli, kwamen massaal ter plaatse. 

Twee inzittenden overleden

'In beide auto's die betrokken zijn bij het ongeval zaten totaal 7 personen waarvan er dus 2 zijn overleden. De passagiers van de ene auto, een vrouw en twee kinderen, en twee vrouwelijke passagiers van de andere auto zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. 

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het ongeval. Middelie De N247 is tussen Edam en Oosthuizen in beide richtingen afgesloten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):