woensdag, 7. juli 2021 - 9:30

Reisadvies Algarve naar oranje: reizen blijft een risico

Vliegtuigen
Foto: fbf
Den Haag

Op 8 juli 2021 verandert het reisadvies voor de regio Algarve in Portugal van geel naar oranje. Dat betekent ook als je gevaccineerd bent: alleen noodzakelijke reizen. Reizigers die nu in de Algarve zijn, moeten vanaf 8 juli bij terugkeer naar Nederland een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs laten zien en hoeven niet in thuisquarantaine.

Deze week veranderen geen reisadviezen in Europa van oranje naar geel. Buiten de EU wijzigen de reisadviezen van een beperkt aantal landen van oranje naar geel.

Europa

De coronacijfers in Europa dalen gestaag. Veel Europese landen hebben een geel of groen reisadvies. Maar het virus is nog niet weg. Zo constateert het RIVM oplopende besmettingen in onder andere de Spaanse regio’s Catalonië, Andalusië en Valencia: het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft oranje.

Het RIVM monitort nauwlettend de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje, die nu een geel reisadvies hebben. Dat geldt ook voor Cyprus en het gele deel van Portugal. Daarbij wegen meerdere factoren mee, waaronder het aantal besmettingen, het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat besmet terugkeert.

 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: