zaterdag, 17. juli 2021 - 14:54 Update: 17-07-2021 14:59

Vluchtende verdachte vechtpartij springt uit angst voor politiehond politieauto in

politie-agenten-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoorn

De politie is vrijdag op zaterdagnacht rond 01.20 uur gealarmeerd voor een vechtpartij op de Roode Steen in Hoorn. Terwijl de politie onderweg was kregen ze te horen dat de verdachten zich hadden verplaatst naar het Kerkplein en daar in twee auto’s waren gestapt. De inzittenden zijn daar door de politie aangesproken.

Gewonden

Intussen bleken op de Roode Steen twee slachtoffers achtergebleven te zijn. Zij hoefden op die plek geen onmiddellijke medische behandeling maar waren duidelijk slachtoffer van de groep. Dit werd ook bevestigd door getuigen en de camerabeelden. Ze waren geschopt en geslagen, hadden aangezichtsletsel en kleding was kapot. De slachtoffers zijn verwezen naar het ziekenhuis en deden aangifte. Hen wordt slachtofferhulp aangeboden.

Weggerend na aanhouding

Nadat de politie de groep op het Kerkplein had medegedeeld dat ze waren aangehouden wist een inzittende te ontkomen en rende weg. Hij werd daarop te voet achtervolgd door een hondengeleider met een aangelijnde diensthond. Ook reed een politieauto achter de vluchtende man aan, die hem achterhaalde en naast hem ging rijden. 

Bang voor politiehond

Klaarblijkelijk was de vluchtende verdachte zo bang voor de hond die achter hem aan kwam, dat hij besloot uit eigen beweging het portier open te trekken van de politieauto en naast de bestuurder te gaan zitten. Deze nam de man vervolgens in de houdgreep totdat hij met behulp van andere collega’s kon worden geboeid. Overigens zat op dat moment al een andere verdachte van de vechtpartij achterin de politieauto. De verdachten, 5 inwoners van Hoorn in de leeftijd van 17 tot 21 jaar en een 21-jarige inwoner van Den Haag, zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: