dinsdag, 27. juli 2021 - 18:21 Update: 28-07-2021 14:38

Meisje (14) in Amstelveen zwaar mishandeld na vraag over sekse

speeltuin-westwijk-Albert van dalsumlaan
Foto: Screenshot Google Streetview
Amstelveen

In Amstelveen is maandagmiddag een 14-jarig meisje zwaar mishandeld in de Westwijk. 'De mishandeling vond plaats bij een speeltuin in de Albert van Dalsumlaan / Caro van Eyckhof in Amstelveense wijk Westwijk even voor 14.30 uur', zo meldt de politie dinsdag.

LHBTIQ+-gerelateerd

Het slachtoffer liep ernstig letsel op door de mishandeling en moest daarvoor behandeld worden in het ziekenhuis. Zodoende was zij maandag nog niet in staat om aangifte te doen, maar deze zal zo spoedig mogelijk worden opgenomen. 'Volgens getuigen en direct betrokkenen gaat het vermoedelijk om LHBTIQ+-gerelateerd geweld', aldus de politie. 

Confrontatie

Waarschijnlijk zou er voorafgaand aan de mishandeling een confrontatie hebben plaatsgevonden tussen het slachtoffer en de verdachten in winkelcentrum Westwijk nabij het Albert Heijn-filiaal. Voorafgaand aan de mishandeling zou aan het slachtoffer zijn gevraagd 'ben je een jongen of een meisje?'

Camerabeelden

Er zouden meerdere - vermoedelijk minderjarige - verdachten bij de mishandeling betrokken zijn. De politie zal nog een specifiek signalement delen zodra de aangifte is opgenomen en camerabeelden zijn geanalyseerd.

Onderzoek

De recherche is maandag al direct gestart met het onderzoek en is op zoek naar getuigen. Daarbij is het onderzoeksteam bezig zo veel mogelijk beeldmateriaal veilig te stellen uit de omgeving. Daarnaast wordt de kleding van het slachtoffer onderzocht op mogelijke DNA-sporen van de daders. Uiteraard worden ook getuigen nader gehoord.

Update 20.00 uur: Verdachte (14) aangehouden

Dinsdagavond heeft de recherche een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling. Dit meldt de politie zojuist. Het onderzoek is in volle gang en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: