woensdag, 11. augustus 2021 - 13:57 Update: 11-08-2021 15:24

Ontvoerders laten 56-jarige Hoofddorper vrij

ambulance-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Cruquius/Delft

Na bijna een week ontvoerd te zijn geweest is in de nacht van dinsdag op woensdag de 56-jarige Hoofddorper om 00.45 uur aangetroffen in de Assendelftstraat in Delft. 'Het slachtoffer was door zijn ontvoerders daar vannacht uit de auto gezet', zo meldt de politie woensdag.

Gewond door mishandelingen

'De man is door de ontvoerders mishandeld en gewond geraakt. Hij werd direct na zijn vrijlating naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Zijn familie werd in kennis gesteld en de Hoofddorper is inmiddels herenigd met zijn familie', aldus de politie.

Grote zoekactie 

Met man en macht is sinds donderdag naar de man gezocht. Het terugvinden van het slachtoffer had grote prioriteit binnen politie en OM. Meer dan 100 collega’s uit verschillende teams, rechercheurs en diverse specialisten uit meerdere eenheden, zijn dag en nacht bezig geweest om het slachtoffer zo snel mogelijk veilig thuis te krijgen. 

Massale media-aandacht

De politie doet uitgebreid onderzoek in Delft en heeft afgelopen nacht ook in Gouda sporenonderzoek gedaan. De massale media-aandacht en de hulp en het meedenken vanuit de samenleving heeft het onderzoek geholpen. De politie en het OM willen iedereen daarvoor bedanken.

Onderzoek voortgezet

Het onderzoek wordt voortgezet. De zes verdachten, die vorige week donderdagavond zijn aangehouden en sindsdien vast zitten, moeten op 18 augustus voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. In verband met het onderzoek naar overige verdachten worden op dit moment geen extra mededelingen gedaan.

Categorie:
Provincie: