maandag, 30. augustus 2021 - 15:30 Update: 30-08-2021 16:36

Twee ontsnapte wolven Dierenpark Amersfoort groeven kuil onder omheining

wolf-bos-bomen
Foto: Pixabay/christels
Amersfoort

Maandagmiddag wisten twee wolven in Dierenpark Amersfoort uit hun verblijf te ontsnappen. Hierop waarschuwde het dierenpark haar bezoekers volgens het protocol en verzocht deze om in binnenlocaties te blijven om de dieren in alle rust te kunnen lokaliseren.

Wolven verdoofd

Intussen kon de situatie snel onder controle worden gebracht. De twee wolven werden gelokaliseerd. Vervolgens zijn ze verdoofd en weer terug naar hun verblijf gebracht. De bezoekers konden vervolgens hun bezoek aan DierenPark Amersfoort weer hervatten.

Gat onder omheining gegraven

De wolven zijn ontsnapt omdat ze volgens het dierenpark waren geschrokken van kortdurende werkzaamheden rondom het verblijf. Zij hebben aan de onderkant van het hekwerk een kuil gegraven en konden zo uit hun verblijf ontsnappen.

Geen gebreken bij recente controle

Volgens het dierenpark waren er bij een recente controle aan het wolvenverblijf geen gebreken aan de omheining en voldeed deze aan de gestelde veiligheidseisen. 'De kuil is dus op zeer korte termijn ontstaan. De omheining van het verblijf wordt hersteld, in de tussentijd verblijven de wolven in een separatieruimte', aldus Dierenpark Amersfoort.

Categorie:
Provincie: