maandag, 30. augustus 2021 - 17:00 Update: 30-08-2021 17:02

Flitscamera's geplaatst op Haringvlietbrug

haringvlietbrug
Foto: Screenshot Google Streetview
Numansdorp

Dinsdag 31 augustus gaan twee flitscamera’s op de Haringvlietbrug (A29) handhaven op de maximumsnelheid van 50 km/h. 'Sinds 23 augustus geldt daar een nieuwe maximumsnelheid van 50 km per uur. De maximum snelheid is verlaagd om de brug veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan de geplande werkzaamheden, in 2023', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

Flitscamera's in beide richtingen

De rijstroken zijn in beide richtingen door Rijkswaterstaat versmald. Om de verlaagde maximumsnelheid te kunnen handhaven zijn in beide rijrichtingen flitscamera’s geplaatst. 'De afgelopen week heeft de politie gehandhaafd op de maximum snelheid met een mobiele radar. Het overgrote deel van de bestuurders hield zich op die momenten goed aan de nieuwe maximumsnelheid', aldus het OM.

24 uur per dag/7 dagen per week 

De politiecontroles worden nu vervangen door de flitscamera’s, die 24 uur per dag en 7 dagen per week aan staan. Rijkswaterstaat, de politie en het OM verwachten dat met de handhavingscamera’s bestuurders hun rijgedrag blijven aanpassen en dat dit de (verkeers)veiligheid ten goede komt.