woensdag, 1. september 2021 - 14:36 Update: 01-09-2021 15:08

Minister Kaag: Nederlandse ambassade Afghanistan verhuist tijdelijk naar Qatar

Foto van Sigrid Kaag | Min. van Buitenlandse Zaken
Foto: Min. van Buitenlandse Zaken
Den Haag/Qatar

Woensdagochtend sprak minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag in Doha met haar Qatarese collega minister Al-Thani over de ontwikkelingen in Afghanistan. Ook sprak ze met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Maas.

Toekomst Afghanistan en huidige humanitaire situatie

Minister Kaag en haar Qatarese collega spraken over de toekomst van Afghanistan en de huidige humanitaire situatie. De ministers bespraken het belang van stabiliteit in Afghanistan en van samenwerking om terrorisme te bestrijden en tot een inclusieve regering te komen. Zij onderstreepten hun steun voor de bevolking van Afghanistan en het belang van het respecteren van mensenrechten.

Ambassade verhuist tijdelijk naar Qatar

De minister heeft benadrukt dat Nederland al het mogelijke doet om de evacuaties van degenen die in aanmerking komen om te vertrekken opnieuw op te starten en het Afghaanse volk te steunen. In dat kader spraken de ministers over het belang van het zo snel mogelijk heropenen van de luchthaven van Kabul. Ook maakte minister Kaag in Doha bekend dat de ambassade Kabul tijdelijk verhuist naar Qatar.

Belang samenwerking op veiligheid en stabiliteit in regio

Verder sprak minister Kaag vanmorgen met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas over het belang van samenwerking op veiligheid en stabiliteit in de regio. Nederland en Duitsland werken samen met onze partners om de veilige doorgang van onze burgers en risicovolle Afghanen te waarborgen.

Categorie:
Provincie: