donderdag, 9. september 2021 - 15:02 Update: 09-09-2021 19:44

Ruzie mondt uit in vuurwapengeweld

vuurwapen
Foto: Tumisu
Amsterdam

Een twist in de omgeving van de Paulus van Hemertstraat (Amsterdam West) eindigde woensdagavond 8 september in een heftige ruzie waarbij is geschoten. De politie heeft vijf mannen aangehouden. Eén persoon is bij deze gebeurtenissen gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar behandeld aan zijn verwondingen.

De gebeurtenissen vonden plaats omstreeks 23:20 in de omgeving van de Paulus van Hemertstraat en de Rousseaustraat. De politie werd gealarmeerd door diverse omwonenden die schoten hoorden. Agenten zijn snel ter plaatse gegaan en hebben direct een onderzoek gestart. Wat vooraf ging aan de twist en het daarop volgende geweld is nog onduidelijk. Er zijn door het vuurwapengeweld geen mensen gewond geraakt.

Onderzoek

Bij het onderzoek ter plaatse zijn diverse sporen veiliggesteld, waaronder patroonhulzen. Ook zijn er voertuigen in beslag genomen en doorzocht. Daarbij zijn explosieven aangetroffen die door specialisten op een veilige manier zijn meegenomen voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Alle sporen worden nauwgezet onderzocht door forensisch specialisten van het NFI en de politie.

Aanhoudingen

Kort na de gebeurtenissen konden vijf verdachten worden aangehouden. Het betreft mannen in leeftijden tussen de 21 en 27 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar een cellencomplex en worden gehoord door de recherche.

Categorie:
Blik op 112: