zaterdag, 30. oktober 2021 - 18:28 Update: 31-10-2021 12:24

Slachtoffer (14) overleden door koolmonoxide in woning Den Haag

perslucht-brandweerman
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
kachel-co-schoorsteen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

Zaterdagmiddag is in Den haag een 14-jarige Hagenaar overleden nadat hij was aangetroffen in een woning met een hoge concentratie koolmonoxide. Dit meldt de politie zaterdagmiddag.

Onwel

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur kregen agenten de melding dat er in een woning aan de Melis Stokelaan iemand onwel was. In de woning troffen de agenten inderdaad een onwel persoon aan en startten samen met ambulancepersoneel direct de hulpverlening. Terwijl de hulpverlening in volle gang was, wezen metingen uit dat in de woning een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was.

Overleden

Het slachtoffer en een andere bewoner werden direct naar het ziekenhuis overgebracht. De 14-jarige Hagenaar, is in het ziekenhuis overleden. Vijf agenten werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Na deze controle konden zij hun dienst voortzetten.

Verder onderzoek

De brandweer heeft metingen verricht en drie woningen gelucht. Na nieuwe metingen bleek het CO-gevaar geweken. Het is nog onduidelijk wat de hoge concentratie koolmonoxide heeft veroorzaakt, forensische specialisten doen onderzoek.

Gevaar koolmonoxide

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als een sluipmoordenaar. Als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Meer informatie vind je op de site van de brandweer.

Categorie:
Provincie: