vrijdag, 12. november 2021 - 9:10 Update: 12-11-2021 9:14

Filipijnen blijft voorkeursland voor kindersekstoerisme

misbruik
Foto: Archief BON ter Illustratie
Driebergen

De Filipijnen blijft echter voor Nederlanders nog steeds een van de voorkeurslanden voor kindersekstoerisme.

Ook de groei van de problematiek van seksueel kindermisbruik middels livestreaming in de Filipijnen is zorgelijk, zo meldt de Nederlandse politie vandaag.

Sinds de zomer van 2014 werken de Nederlandse politie (NP) en het Openbaar Ministerie (OM) intensief samen met de Filipijnen in de aanpak van (online) seksueel kindermisbruik.

Daarom gaat Nederland de aanpak tegen (online) seksueel misbruik in die regio versterken door daar, voor de duur van twee jaar, een extra politie liaison officer te plaatsen voor de samenwerking met het Philippine Internet Crimes Against Children Center (PICACC).

De Filipijnse overheid en maatschappelijke organisaties zijn zich sterk bewust van de kwetsbaarheid van de Filipijnse kinderen voor buitenlands misbruik. Dat vertaalt zich in inzet, samen met meerdere internationale veiligheidspartners binnen de Virtual Global Taskforce (VGT), om kinderen tegen seksueel misbruik te beschermen. Deze samenwerking kent vele goede resultaten. Nederland heeft in de afgelopen jaren mede door de lokale inzet van een politie liaison officer en praktische inbreng van (digitale) expertise bijgedragen aan de redding van vele tientallen slachtoffertjes.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: