vrijdag, 10. december 2021 - 9:12 Update: 10-12-2021 9:22

Leger ingezet om uitbraak Marengo-verdachten Vught te voorkomen

Leger ingezet bij voorkomen uitbraak Marengo-verdachten Vught
Foto: Politie/Defensie
Vugt

Justitie heeft de hulp van het defensie ingeroepen om een mogelijke, gewelddadige ontsnapping van verdachten in het Marengo-proces uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught tegen te gaan.

Zo zouden er onder meer barricades zijn opgeworpen om een uitbraak met een helikopter tegen te voorkomen, zo meldt de Telegraaf vanochtend. In de zwaar beveiligde EBI zitten de kopstukken in het Marengo-proces, onder hen Ridouan Taghi, Rico 'De Chileen' R. en de afgelopen dinsdag vanuit Colombia ingevlogen Saïd R., de belangrijkste handlanger van Taghi. 

Justitie vreest dat er nieuwe plannen door de onderwereld worden gemeed om Taghi te laten ontsnappen. Eerder dit jaar werd bekend dat Taghi miljoenen had vrijgemaakt voor een ''commandogroep'' die hem moest komen bevrijden. 

Volgens De Telegraaf worden de bewaarders in Vught inmiddels bijgestaan door een speciaal team van het ministerie van Defensie. Volgens bronnen bij justitie zouden enkele verdachten in het Marengo-proces nog altijd een plan hebben voor een gewelddadige uitbraak met een helikopter. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: