woensdag, 29. december 2021 - 12:19

Douane onderschept 1686 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

in beslag genomen drugs
Foto: Openbaar Ministerie Rotterdam
Rotterdam

De Douane heeft op woensdag 22 december meerdere partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om 1686 kilo met een straatwaarde van bijna 126,5 miljoen euro.

32 kilo

De drugs zaten verstopt in drie verschillende containers. De eerste container was afkomstig uit Ecuador en geladen met bananen voor een bedrijf in Barendrecht. Na het lossen van de vracht werd de lege container ingeleverd bij een zogenaamd ‘empty depot’. Tijdens een controle bij zo’n bedrijf werd er 32 kilo drugs aangetroffen in de container. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor.

1515 kilo

De tweede container was geladen met cacaobonen en waren ook afkomstig uit Ecuador. De container was in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip met als eindbestemming Rotterdam. De bonen waren onderweg, via de haven van Antwerpen, naar een bedrijf in Nederland. Op de vracht werden 38 balen met pakketten cocaïne aangetroffen. In totaal werd er 1515 kilo drugs in beslag genomen. 

139 kilo

De derde container was afkomstig uit Brazilië en geladen met hars cement. De container was bestemd voor een bedrijf in Portugal. In deze container werd 139 kilo cocaïne onderschept. De pakketten waren verstopt in vijf sporttassen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: