vrijdag, 28. januari 2022 - 10:56 Update: 28-01-2022 11:01

Onderwaterzoeking in onderzoek dodelijk schietincident Amstelveen

duiker in het water
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam-Zuidoost/Amstelveen

De politie doet vrijdagochtend in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 22 december jl. aan de Wieringerstraat in Amstelveen een onderwaterzoeking in de sloot aan de Kelbergen in Zuidoost. Dit meldt de politie vrijdag.

Vuurwapen

Bij het schietincident in Amstelveen kwam een 56-jarige uit Almere om het leven. 'De sloot aan de Kelbergen is voor de recherche een interessante locatie op basis van onderzoekgegevens. Het vermoeden bestaat dat de dader(s) het vuurwapen dat gebruikt is bij dit schietincident, in dit water of in de directe omgeving daarvan nabij het voetbalveldje heeft weggegooid', aldus de politie.

LTOZ

Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) van de Landelijke Eenheid zal de onderwaterzoeking uitvoeren. Dit team is gespecialiseerd in het zoeken van personen en voorwerpen onder water.

Zwarte VW Golf

Uit onderzoek is eveneens gebleken dat (een van) de dader(s) mogelijk voor het fatale schietincident op de Texelstraat langs de achterkant van een supermarkt is gelopen. Op datzelfde tijdstip, tussen 10:30 en 11.00 uur, reed ook een zwarte Volkswagen Golf door de wijk. In deze auto werd later de 21-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden. 

Getuigen gezocht

De recherche komt daarom graag in contact met personen die op 22 december 2021 tussen 10.30 en 11.00 uur deze VW Golf in of rondom de omgeving van de Wieringerstraat en/of Texelstraat hebben zien rijden of geparkeerd hebben zien staan. En ook mensen die iets verdachts hebben gezien tussen 11.00 en 11.30 uur bij dat voetbalveldje en/of de sloot aan de Kelbergen (bij het voetbalveldje of de sloot die onder de Karspeldreef doorgaat), worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam. Daarbij is alle andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek nog steeds welkom.

Verdachten langer vast

De twee verdachten, een 21-jarige en een 16-jarige Amsterdammer, zitten nog altijd in voorlopige hechtenis. De rechtbank van Amsterdam heeft besloten dat de verdachten in ieder geval nog 90 dagen vastzitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: