woensdag, 23. februari 2022 - 22:25 Update: 23-02-2022 22:33

'Gijzelnemer Leidseplein aan verwondingen overleden'

Gijzeling Leidseplein
Foto: Instagram
Amsterdam

De man die gisteravond een groep mensen gijzelde in de Apple Store in Amsterdam, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft advocaat Jan Kees van den Brink tegenover het NOS Journaal laten weten. De bekendmaking zou zijn gebeurd op verzoek van de moeder van de gijzelnemer.

De advocaat heeft de man in eerdere rechtzaken bijgestaan. "De familie hoopt met rust gelaten te worden en ook dat hun privacy wordt gerespecteerd", zegt hij.

Volgens het Parool gaat het om de 27-jarige Abdel Rahman A. uit Amsterdam. A. zou meerdere keren met justitie in aanraking zijn geweest.

Veroordeeld

Dit was volgens de krant voor wapenbezit en vorig jaar mei werd A. veroordeeld tot 60 uur taakstraf, één maand voorwaardelijke celstraf en een contactverbod van drie jaar voor het stalken van zijn ex-vriendin. Hij stuurde haar eerst geregeld en later dagelijks berichtjes. Deze hadden vaak pornografische, suggestieve, beledigende en vernederende afbeeldingen.

Verward gedrag

Ingewijden zeggen tegenover Het Parool dat A. geregeld verward gedrag vertoonde en hij een voorgeschiedenis heeft bij de Amsterdamse hulpverlening.