donderdag, 24. maart 2022 - 10:07 Update: 24-03-2022 13:19

Neergeschoten 21-jarig man Rivierenbuurt Amsterdam overleden

forensisch-onderzoek-afzetlint
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De 21-jarige man die woensdagavond in Amsterdam werd neergeschoten is aan zijn verwondingen overleden. Dit meldt de politie donderdag.

Reanimatie

Het slachtoffer werd woensdag aan het begin van de avond neergeschoten in de Hunzestraat. Rond 19.05 uur komen er bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er schoten gehoord zijn bij de Hunzestraat en de Winterdijkstraat. Hulpdiensten treffen op de Kinderdijkstraat een neergeschoten, zwaargewonde man aan. Hij wordt ter plekke door omstanders en daarna hulpdiensten gereanimeerd en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. 'Daar is hij later op de avond aan zijn verwondingen overleden', aldus de politie.

Sporenonderzoek

Direct na het schietincident hebben meerdere politie-eenheden, met ondersteuning van de politiehelikopter, gezocht naar de schutter. Deze is niet meer aangetroffen. Specialisten van Forensische Opsporing troffen bij sporenonderzoek in de Hunzestraat kogelhulzen aan, die zijn veiliggesteld voor onderzoek.

Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de zaak

Een Team Grootschalige Opsporing is een uitgebreid onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Op dit moment is bekend dat het slachtoffer zich op het moment van het schietincident bij een bankje bevond naast de tennisbanen grenzend aan de Hunzestraat. Hij was in het gezelschap van een groepje anderen. De verdachte zou volgens getuigen zijn komen aanrennen, opende het vuur op de groep en is daarna weggevlucht, mogelijk in de richting van de Rijnstraat. Het is op dit moment niet duidelijk of de 21-jarige Amsterdammer het doelwit was van de schutter. Of er sprake is van meerdere verdachten wordt onderzocht.

Getuigen gezocht

Het schietincident vond vroeg op de avond plaats. Er waren nog veel mensen op straat. Indien mensen iets gezien hebben van het schietincident of van de schutter en/of eventuele andere verdachten, dan hoort het onderzoeksteam dat heel graag.