vrijdag, 25. maart 2022 - 13:51 Update: 25-03-2022 17:25

Recherche stuit op wapenarsenaal in schuurtje in Alphen a/d Rijn

automatische-vuurwapens
Foto: Politie
handvuurwapens-politie
Foto: Politie
Alphen aan den Rijn

Donderdagochtend is de politie in een schuur in een woonwijk in Alphen aan den Rijn op een groot wapenarsenaal gestuit met 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens waaronder scherpschuttergeweren en vier antitankwapens. Dit meldt de politie vrijdag.

Forensische Opsporing

Na doorzoeking van de schuur vonden rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche, onderdeel van de Landelijke Eenheid, een groot arsenaal aan wapens en munitie. De wapens waren verpakt in plastic en in sporttassen. Forensische Opsporing van de Landelijke Eenheid heeft de wapens voorzichtig uit de schuur gehaald om ze veilig te stellen voor sporen en om ze veilig te kunnen vervoeren. 

Vuurwapens met munitie en antitankwapens

Het gaat om handvuurwapens, precisiewapens, automatische wapens en semiautomatische wapens en tassen vol met bijbehorende munitie. Sommige wapens waren doorgeladen. Ook werden er vier antitankwapens (bazooka’s) aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om deze veilig te stellen.

Aanpak van criminele machtsstructuren

Een deel van de woonwijk was gisteren afgesloten voor politieonderzoek. In de loop van de avond is het gebied weer vrijgegeven. Het verdere onderzoek richt zich op de criminele machtsstructuur achter de wapenopslagplaats. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aanpak van criminele machtsstructuren heeft bij de Dienst Landelijk Recherche van de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie hoge prioriteit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: