maandag, 28. maart 2022 - 18:37 Update: 28-03-2022 18:53

'Oekraïense vredesonderhandelaars mogelijk vergiftigd'

Oekraïense vredesonderhandelaars mogelijk vergiftigd
Foto: Copyright FBF Frank van den Berg
Kiev

Bij vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, eerder deze maand, zou een poging zijn gedaan om de Russische miljardair Roman Abramovitsj en zeker twee Oekraïense onderhandelaars te vergiftigen.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Het drietal kwam eerder deze maand bij elkaar in de hoofdstad om daar samen met een andere vooraanstaande Russische ondernemer de situatie te bespreken. Daarbij was ook het Oekraïense parlementslid Roestem Oemerov aanwezig. Kort daarna kreeg men last van diverse gezondheidsklachten, waaronder tranende ogen en een geïrriteerde huid, zo schrijft de krant. Zowel Abramovitsj als de Oekraïense delegatie is inmiddels weer hersteld. Volgens de bronnen zou de vergiftiging komen uit de hoek van hardliners in Moskou, die de vredesbesprekingen zouden willen tegenwerken. 

Het nieuws wordt bevestigd door het onderzoekscollectief Bellingcat. Volgens Bellingcat komen de symptomen overeen met klachten die optreden na een aanval met een chemisch wapen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: