vrijdag, 1. april 2022 - 18:15 Update: 01-04-2022 18:24

Man springt in politiebus en gaat er vandoor, politie zet achtervolging in

Foto van politieauto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roosendaal/Gorinchem

Vrijdagmiddag hebben politiemensen in Gorinchem een 34-jarige man uit Noordgouwe, die er vandoor ging met een politiebus na een wilde achtervolging aangehouden die in Roosendaal begon. 'De man wordt verdacht van diverse feiten waaronder gevaarlijk rijgedrag en poging doodslag vanwege het inrijden op politievoertuigen', zo meldt de politie vrijdag.

Man gaat er in politiebus vandoor

Omstreeks 12.00 uur kwamen er meldingen binnen dat een verwarde man op de Hulsdonksestraat overlast veroorzaakte. Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse gegaan. 'Terwijl de agenten contact met hem proberen te krijgen, ziet de man kans om in een politiebus te gaan zitten. Hij rijdt vervolgens met hoge snelheid met het dienstvoertuig weg', aldus de politie.

Wilde rit

Er volgt een wilde achtervolging die onder andere via de A17 en A59 uiteindelijk eindigt op de Hoogdalenseweg in Gorinchem. Tijdens de achtervolging zijn ook politie-eenheden uit de eenheid Rotterdam en de Landelijke Eenheid ingezet. 

Politiehelikopter

De politiehelikopter heeft vanuit de lucht ondersteuning geboden. De verdachte heeft onderweg meerdere (politie) voertuigen geramd en flinke schade veroorzaakt. Gelukkig raakte er niemand gewond. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: