maandag, 4. juli 2022 - 9:27 Update: 04-07-2022 16:22

Boeren blokkeren distributiecentra, en vissers blokkeren havens

Boeren blokkeren distributiecentra, en vissers blokkeren havens
Foto: FBF/Frank van den Berg
tractoren-blokkade-jumbo
Foto: Persbureau Sander van Gils / Remco Rooijakkers
jumbo-vrachtwagen-tractoren-blokkade
Foto: Persbureau Sander van Gils / Remco Rooijakkers
Den Haag

Op verschillende plaatsen in ons land zijn distributiecentra geblokkeerd door boeren. Dat gebeurt onder meer in het Drentse Beilen en in Veghel. Er worden vandaag op meer plekken in het land acties van boeren verwacht.

Zo blokkeren boeren op dit moment minstens veertien distributiecentra van supermarkten. De blokkades op snelwegen blijft uit op een enkele weg na. Er staat wel een file op de A73 bij Haps richting Maasbracht, maar verder zijn geen grote stremmingen als gevolg van boerenacties bekend. Ook is er maandagochtend weinig verkeer op de wegen. Volgens de ANWB hebben mensen geluisterd naar de oproep en werken thuis.

Naast distributiecentra en havens, blokkeren de boeren het Mediapark in Hilversum. Vissers hebben zich ook aangesloten bij de boeren protesten tegen het stikstofplannen van de overheid. Zo hebben kottervissers het Groningse Lauwersoog geblokkeerd. Ook de veerboot van en naar Schiermonnikoog kan niet meer varen en is de veerdienst naar Texel uit de vaart gehaald vanwege actievoerders.

Boeren demonstreren

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):