dinsdag, 2. augustus 2022 - 15:12 Update: 02-08-2022 23:25

Mensen rapen eurobiljetten van de A16 na beroving

eurobiljet-grille
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

Maandagmiddag werd een man op de Bosdreef in Rotterdam onder bedreiging van een wapen beroofd van een grote som contant geld. De verdachten vluchtten per auto de A16 op. De politie zette de achtervolging in. 'Tijdens die achtervolging gooiden de verdachten eurobiljetten uit het autoraam', zo meldt de politie dinsdag. In Oosterhout werden uiteindelijk drie verdachten door de politie aangehouden.

Achtervolging ingezet

Een getuige zag maandag omstreeks 16.00 uur hoe een man onder bedreiging van een wapen werd beroofd. De alerte getuige alarmeerde gelijk de politie en gaf een omschrijving van de vluchtauto en de vluchtrichting door. Agenten zetten op de A16 de achtervolging in. Ze gaven de vluchtauto meerdere keren een stopteken, maar daaraan gaf de bestuurder geen gehoor. 

Eurobiljetten uit het raam gestrooid

Tijdens de vlucht gooiden de verdachten meerdere keren geldbiljetten uit het raam. Die dwarrelden over de snelweg, op daar rijdende auto's en op de weg zelf. Eenheden van de politie hebben samen met Rijkswaterstaat geprobeerd zo veel mogelijk geldbiljetten op te ruimen. Toch kon niet helemaal worden voorkomen dat mensen op de snelweg geld gingen rapen. Na afloop bleken er zelfs nog wat biljetten in de grill van enkele politieauto's te zitten.

Drietal verdachten aangehouden

Intussen bleven diverse eenheden van de politie Rotterdam, de politie Zeeland West Brabant en de Landelijke Eenheid ondersteund door de politiehelikopter achter de vluchtauto aan zitten die via de A59 uiteindelijk de afrit Oosterhout nam en daar een doodlopende weg in reed. Drie verdachten zijn aangehouden, een 17-jarige jongen uit Den Bosch, een 21-jarige man uit Groningen en een 26-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: