woensdag, 28. september 2022 - 10:14

Grote handel in nepmerkkleding ontmaskerd na anonieme tip

Grote partij nepkleding
Foto: Politie
Capelle aan den IJssel

Bij een instap en zoeking in een bedrijfspand aan de Rivium Promonade in Capelle aan den IJssel werd dinsdag 27 september een enorme hoeveelheid designer nepmerkkleding, designer nepmerkschoenen , designer tassen en riemen gevonden. De zaak kwam aan het licht na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. Er zijn in het lopende onderzoek nog geen aanhoudingen verricht.

Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen over een persoon die in valse merkkleding zou handelen. MMA zette de informatie anoniem door naar de politie, die een onderzoek startte naar deze persoon. Dat leidde naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rivium Boulevard. De politie kreeg het vermoeden dat de man vanuit dit pand zijn handel in valse merkkleding en valse merkschoenen runde. Hij gebruikte het als opslag, maar ook als winkel voor zijn criminele activiteiten.

Dinsdagochtend stapten politieagenten van het Flexteam van district Oost het pand binnen. Daar troffen ze rekken, zakken en dozen vol met neppe merkkleding, schoen en accessoires van zowat alle grote designermerken aan. De verkoopwaarde van de kleding wordt geschat op zo’n 450.000,-.

Nadat agenten het eerste pand in het bedrijfsverzamelgebouw hadden doorzocht is er een ronde gemaakt door het verzamelgebouw.  Op verschillende verdiepingen werden nog 2 units gevonden met neppe kleding en schoenen.  De verkoopwaarde van deze  aangetroffen goederen wordt geschat op nog eens zo'n  50.000 euro.

Het Intellectuele Eigendom Fraude Team doet nader onderzoek naar de verdachte(n) en de omvang van de zaak. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Categorie:
Provincie: