vrijdag, 7. oktober 2022 - 9:39 Update: 07-10-2022 9:40

Noord-Korea test opnieuw ballistische raketten

Noord-Korea laat spierballen zien tijdens militaire pararde
Washington

Woensdagavond voerde Noord-Korea opnieuw een test met ballistische raketten uit, waarbij twee korteafstandsraketten werden gelanceerd. Twee dagen geleden vuurde Noord-Korea een ballistische raket af boven Japan.

"De Verenigde Staten veroordelen met klem deze onverantwoordelijke daad, die in strijd is met tal van mandaten van de VN-Veiligheidsraad", zei perssecretaris van de luchtmacht van het Pentagon. Gen. Pat Ryder, die vandaag een persconferentie hield.

De VS dringt er bij Noord-Korea op aan om dit soort provocerende acties te staken, zei hij. Dergelijke acties doen de militaire spanningen escaleren, de regio destabiliseren en de inspanningen voor vrede en veiligheid schaden. 

Als reactie op deze provocatie arriveerde de USS Ronald Reagan Carrier Strike Group, samen met twee Japanse marine-torpedojagers en een Zuid-Koreaanse torpedojager, gisteren in de Zee van Japan om trilaterale ballistische raketverdedigingsoefeningen uit te voeren, zei Ryder.

"Deze oefeningen sturen een duidelijke boodschap van geallieerde eenheid tussen onze naties en versterken de interoperabiliteit van onze collectieve strijdkrachten. De oefeningen demonstreren ook de diepe kracht van onze trilaterale relatie met Japan en de Republiek Korea, die resoluut is tegen degenen die de regionale stabiliteit uitdagen", zei hij.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):