maandag, 14. november 2022 - 14:33 Update: 14-11-2022 14:37

Telefoon leidt tot aanhouding 9 militairen en 1 oud-militair voor drugsbezit

militair-2-camouflage-vlag
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amersfoort

Maandag heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) 9 militairen en 1 voormalig militair aangehouden voor het bezit en verstrekken van harddrugs. Dit meldt de KMar maandag.

Telefoon

De zaak kwam aan het rollen nadat een militair eerder dit jaar bij een festival werd betrapt op het gebruik van verdovende middelen. Rechercheurs van de Marechaussee hebben vervolgens zijn telefoon uitgelezen. Daarbij kwamen meerdere militaire verdachten in beeld. 1 van de verdachten is inmiddels niet meer in dienst bij Defensie.

In privétijd

De strafbare feiten hebben plaatsgevonden in de privétijd van de militairen. Zij zijn aangehouden op kazernes in Doorn, Amersfoort, Hilversum, Oirschot en Schaarsbergen. Hier zijn ook de legeringskamers en voertuigen van de verdachten onderzocht. De Douane heeft hierbij met een drugshond ondersteund. 

Onderzoek voortgezet door Openbaar Ministerie

Daarnaast werd er een militair tijdens oefening in Duitsland aangehouden. De voormalig militair is op zijn huisadres aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):