maandag, 5. december 2022 - 17:08 Update: 05-12-2022 17:33

Agent achtervolgt verdachte inbraak met surfplank

Foto van brandweer duiker avond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie om 03.30 een melding van een inbraakpoging in Badhoevedorp. 'De politie trof daar niemand meer aan en zette het onderzoek surveillerend in de buurt voort', zo meldt de politie maandag.

Surfplank

De bestuurder van een voorbijgaande auto krijgt een stopteken. Als de agenten uitstappen en op de auto aflopen rijdt de bestuurder met hoge snelheid weg. De politie startte een achtervolging, waarbij een agent de verdachte zelfs op een surfplank achtervolgde. Uiteindelijk leidde de achtervolging tot de aanhouding van een 32-jarige man uit Utrecht.

Verdachte zwemmend op de vlucht

Bij de Akerdijk in Badhoevedorp verliet de bestuurder zijn auto en zette zijn vlucht zwemmend voort. Met nachtelijke temperaturen van rond het vriespunt besloot de agent niet zwemmend achter de man aan te gaan. Hij zag een surfplank liggen naast de steiger en gebruikte deze om de achtervolging voort te zetten en de Ringvaart over te steken. 

Droogpak

De achtervolging ging verder in Amsterdam. Meerdere collega’s kwamen de agent versterken. De verdachte vluchtte op dat moment opnieuw het water in. Nadat de verdachte herhaaldelijke aanwijzingen om uit het water te komen negeerde gingen agenten met een zogenaamd droogpak het water in en trokken de man naar de wal.

Waardevolle goederen aangetroffen

De politie hield de 32-jarige man aan. Omdat de man langere tijd in het water lag ging hij eerst mee naar het ziekenhuis ter controle. Nadat de man weer was opgewarmd werd hij meegenomen naar het bureau waar hij – in een warme politiecel – is ingesloten. In het voertuig van de man zijn goederen aangetroffen die eerder die nacht uit een woning in Badhoevedorp zijn gestolen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: