zaterdag, 24. december 2022 - 10:55 Update: 24-12-2022 18:25

Ernstig verkeersongeval in Friese Oosterwolde eist 2 levens

donker-ongeval-scherm
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Oosterwolde

Bij een ernstig verkeersongeval in Friesland nabij Oosterwolde zijn vannacht twee personen om het leven gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.

Boom

'Een derde persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht', aldus de politie. Het zware verkeersongeval gebeurde op de Weper (N919) waarbij de auto met drie inzittenden in een bocht door nog onbekende oorzaak een boom raakte. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. Twee inzittenden zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

MMT

Omstreeks 00.10 uur kregen de hulpdiensten de melding van het verkeersongeval. Politie, brandweer, ambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen met spoed ter plaatse, maar de medische hulpverlening mocht niet meer baten voor twee van de drie inzittenden. 

Slachtoffers

Een 27-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland en een 26-jarige man uit Veendam zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De bestuurder, een 32-jarige man uit Oosterwolde, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek naar toedracht

Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar hoe het verkeersongeval precies heeft kunnen gebeuren. Op dit moment is dat nog niet duidelijk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: