dinsdag, 27. december 2022 - 16:54 Update: 27-12-2022 17:02

Vrouw (43) in woning met kinderen doodgeschoten

forensisch-telefoon-gsm
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Rotterdam

Maandagavond 26 december kreeg de politie een melding van een schietincident op de Treek in Rotterdam Zuid. 'In de woning vonden toegesnelde agenten de overleden 43-jarige bewoonster. Ook waren er twee jonge kinderen in de woning aanwezig', zo meldt de politie dinsdag.

Vuurwapengeweld

Voor deze kinderen is opvang en nazorg geregeld. 'Waarschijnlijk is het slachtoffer door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Hiervoor is een 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Naar de aanleiding doet de politie uitgebreid onderzoek', aldus de politie.

Twee aanhoudingen

Na de melding en vondst van het slachtoffer startte de politie direct een onderzoek in de buurt en sprak met getuigen. Al snel kwam er een verdachte in beeld. De 44-jarige Rotterdammer werd vanmorgen aangehouden en wordt op dit moment gehoord. 

Betrokkenheid

Naast de vermoedelijke schutter is nog een man aangehouden, een 52-jarige man, ook uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid en werd in zijn woning aan de Jufferkade aangehouden, zijn rol wordt onderzocht. Zowel de woning aan de Treek als de woning aan de Jufferkade zijn doorzocht op sporen. In de woning aan de Jufferkade vond de politie ook een vuurwapen, deze is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Onderzoek naar de aanleiding

De politie houdt meerdere scenario’s open en doet onderzoek naar wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Naast een buurtonderzoek en het uitkijken van camerabeelden is informatie van mogelijke getuigen essentieel. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: