vrijdag, 6. januari 2023 - 13:16

Opnieuw Auto beschoten op Wembleylaan Amsterdam-Oost

Amsterdam

Op donderdag 5 januari 2023 is op de Wembleylaan in Amsterdam-Watergraafsmeer een auto beschoten. Een verdachte schoot hierbij meerdere keren op een rijdende auto. De auto werd geraakt, maar de bestuurder niet getroffen. De recherche onderzoekt dit schietincident, maar ook het mogelijk verband met een schietincident in dezelfde straat op 30 december 2022.

Omstreeks 12:20 uur rijdt het slachtoffer op de Wembleylaan richting de Middenweg als vanuit tegenstelde richting een man op een fiets hem nadert. Het slachtoffer ziet dat de verdachte ineens een vuurwapen trekt, op de auto richt en vervolgens meerdere keren op de auto schiet. Hierna fiets de verdachte kalm weg in de richting van de Stade De Colombes. Het slachtoffer is nog gekeerd en achter de verdachte aangereden. De verdachte fietst door naar de sportvelden waarbij het slachtoffer door aanwezige paaltjes niet verder kan rijden. Het slachtoffer ziet de verdachte daarna links afslaan de Radioweg op, maar verliest hem daarna uit het oog.

Experts van de Forensische Opsporing en de recherche hebben sporenonderzoek gedaan op de plaats waar is geschoten. Een plaats delict is hierbij afgezet. Op straat treft de politie een aantal hulzen aan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: