dinsdag, 10. januari 2023 - 16:07 Update: 11-01-2023 13:53

Ontvoerde jongen (15) door politie bevrijd uit busje op A27

snelweg-politie
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Groenekan/Amsterdam

Een 15-jarige jongen, die dinsdagochtend in Amsterdam in de Tweede Jan Steenstraat werd ontvoerd, is korte tijd later door de politie bevrijd uit een busje op de A27. 'Er zijn daarbij waarschuwingsschoten gelost door de politie en er zijn in totaal drie verdachten aangehouden', zo meldt de politie dinsdag.

Jongen (15) lichamelijk ongedeerd

'De 15-jarige jongen is lichamelijk ongedeerd', aldus de politie. Dinsdagochtend rond 08.40 uur kreeg de politie een melding dat er een jongen door meerdere personen in Amsterdam in een busje in werd geduwd. 

A27 

De politie start direct een onderzoek en wist het busje op de A27 ter hoogte van Groenekan te traceren. De politie is daarbij een uitpraatprocedure gestart waarbij waarschuwingsschoten zijn gelost. De jongen is hierbij lichamelijk ongedeerd aangetroffen en bevrijd. 

Drie aanhoudingen

Er zijn drie mannen aangehouden; een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Beperkingen

De aangehouden verdachten zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden kan er op dit moment niet meer informatie worden verstrekt. De recherche en specialisten, waaronder de Forensische Opsporing, doen onderzoek in deze zaak.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):