maandag, 30. januari 2023 - 9:38 Update: 30-01-2023 16:04

Vrachtwagen rijdt van viaduct op A15 bij Gorinchem

Foto van ambulance
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Gorinchem

Op de A15 bij Gorinchem is maandagmorgen een vrachtwagen van het viaduct afgereden ter hoogte van de Zandkade. De vrachtwagen heeft hierbij een personenbusje geraakt.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de personen die hierbij gewond zijn geraakt te helpen. Rond 09.15 uur waren volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio alle slachtoffers bevrijd.

Vier voertuigen betrokken

Rond 07.15 uur kwamen twee personenauto’s, een vrachtwagen en een bakwagen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Hierbij raakten twee personen gewond. Voor de bestuurder van één van de personenauto’s is ook een traumaheli geland. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De A12 is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Bestuurders bekeurd voor filmen

Tijdens de hulpverlening en het onderzoek zijn een tiental bestuurders bekeurd voor het vasthouden hun telefoon tijdens het rijden. Deze bestuurders waren de plaats van het ongeval aan het filmen.

Twee gewonden

Beide bestuurders zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie zal onderzoek doen naar de precieze toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):